Försäkring bil pris

De flesta föredrar att betala så lite som möjligt när det går, och en sak som man faktiskt kan spara stora summor på är sin bilförsäkring. I samband med att en bilförsäkring ska tecknas eller förnyas lönar det sig därför att titta noga på det försäkring bil pris man betalar för varje bilförsäkring, eftersom många faktiskt kan komma billigare undan, om de bara försöker.
Nedan följer några knep för att hålla priset för din bilförsäkring nere:

Jämför

Detta säger sig kanske självt, men det bästa sättet att hitta en så billig försäkring för bilen är förstås att jämföra premierna hos flera olika bilförsäkringsbolag. Den som inte har något emot att vara aktiv själv, gör förstås detta genom att gå in på olika försäkringsbolags hemsidor, och använda deras premieberäkningsfunktioner, för att se vad varje försäkringsbolag kan erbjuda för försäkring bil pris. Här har du ett par bolag som erbjuder billiga bilförsäkringar:

Bra pris på din bilförsäkring

Moderna Försäkringar

  • Trafikförsäkring 2000 kr.
  • Halvförsäkring 1500 kr.
  • Helförsäkring fr. 3500 kr.

Räkna ut pris

Välj bort

För en del kan vissa moment av försäkringen väljas bort. Den som kör enbart i staden behöver t.ex. inte viltskydd, för att bara nämna ett exempel, så finns det moment i bilförsäkringar som inte är nödvändiga för dig, rikta in dig på försäkringar där dessa moment saknas. Det leder nämligen garanterat till ett lägre pris för dig!

Titta noga på körsträckan

Hur mycket man kör påverkar nämligen premiens storlek väldigt mycket, och tyvärr tar många i väldigt mycket när de anger sig körsträcka, vilket förstås då leder till ett onödigt högt försäkring bil pris för dem. Så uppskatta inte, ta reda på hur mycket du faktiskt kör om det bara går! Jämför bilförsäkringar med varandra!

Försäkring bil pris

Titta på självrisken

Ju lägre självrisk du vill ha, desto mer får du nämligen betala för försäkringen löpande. En del tycker att detta kan vara värt den extra kostnaden, men alla gör inte det. Så fundera på hur viktigt det är för dig med en låg självrisk om det väl händer något. Skulle det vara så att detta inte är högt prioriterat av dig, ändra på självrisken för att minska premiens storlek!

Betala allt på en gång

Ju mer sällan man betalar sin försäkringspremie, desto lägre försäkring bil pris kan man räkna med. Så betala gärna för hela året på en gång, för att få ned din kostnad för försäkringen!

Se i villkoren

I villkoren för olika försäkringar för bilar anges det nämligen många sätt att få ned premiens storlek på. Det kan t.ex. vara att ha vissa larm på bilen, att parkera bilen i ett garage nattetid eller liknande. Så kika i villkoren för att se vad du själv kan göra för att påverka premiens storlek, och rätta dig sedan efter det!

Pruta

Sist men inte minst är det alltid värt att höra med det bilförsäkringsbolag man har om man kan få ett nytt pris när man förnyar försäkringen. En del av bolagen ger nämligen trogna, återkommande kunder olika former av rabatter, och frågar man om dem, kan man mycket väl få dem. Värt att testa åtminstone!