Beräkna bilförsäkring

I samband med att man ska teckna en ny bilförsäkring är ofta kostnaden av försäkringen en viktig faktor att tänka på. Därför vill många kunna beräkna bilförsäkring och den premie som försäkringen innebär så tidigt i processen som möjligt. En del tror dock att man inte kan göra detta utan att begära en offert från försäkringsbolagen, vilket brukar vara ganska tidskrävande, men det stämmer inte riktigt. Istället tecknar ju nämligen väldigt många försäkringar via nätet idag, vilket gjort att försäkringsbolagen tvingats lägga ut väldigt många funktioner gällande sina försäkringar på sina hemsidor, för att detta ska vara smidigt och lagligt. En sådan funktion är att beräkna bilförsäkring, dvs. vilken premie man får betala, samt vilken självrisk man får, och så vidare.

Det går med andra ord att beräkna det mesta gällande bilförsäkringar på försäkringsbolags hemsidor, inklusive premierna. 

Beräkna din bilförsäkring hos olika försäkringsbolag

Moderna Försäkringar

  • Trafikförsäkring 2000 kr.
  • Halvförsäkring 1500 kr.
  • Helförsäkring fr. 3500 kr.

Räkna ut pris

Så här gör du för att beräkna bilförsäkring och premie online

Det första du behöver göra är förstås att bestämma dig för vilka bilförsäkringsbolag du överväger för din bilförsäkring. Många har redan från början klart för sig vilka försäkringsbolag som intresserar dem, och om så är fallet, letar du helt enkelt upp detta försäkringsbolags hemsida, och går in där för att se om de har en premieberäkningsfunktion på den. Givetvis kan denna procedur upprepas flera gånger om du är intresserad av flera olika försäkringsbolag.

Beräkna bilförsäkring

Skulle det däremot vara så att du inte alls vet vilket försäkringsbolag du vill vända dig till, kan du även använda olika bilförsäkringsguider och bilförsäkringsjämförelsetjänster för att skapa dig en uppfattning om vilka försäkringsbolag som skulle kunna vara aktuella för dig, och sedan går du helt enkelt in på deras olika hemsidor, och tittar på om en beräkningsfunktion finns på dem eller inte.

Svårare än så är det alltså inte att beräkna bilförsäkring. Tänk dock på att om du är prismedveten och vill komma så billigt undan som möjligt, kan det löna sig att jämföra flera olika försäkringsbolag och deras premier mot varandra, även om detta kanske tar lite mer tid. Det kan dock leda till att du sparar stora summor i långa loppet, så slarva inte med detta om du är kostnadsmedveten!